SpisVel projektet er sammensat af to forløb:
Et innovationsforløb med henblik på at udvikle velsmagende, sunde og bæredygtige fastfood produkter, understøttet af:
- en behovsafdækning og afgrænsning blandt producenter og kæder gennem interview
- en undersøgelse af forbrugernes holdning til sundere fastfood
- et forløb til udvikling af prototyper med involvering af fokusgrupper til test af de udviklede prototyper
- individuelle udviklingsforløb for de involverede producenter og kæder
- kvalitetssikring af de udviklede produkter i fht sundhed, miljø og økonomi
- test af udvalgte produkter i de involverede kæder
Et forløb om måling af effekt på sundhed, miljø og forbrugeropfattelse med følgende underopgaver:
- test set up, design og evalueringskriterier til måling af forbrugerrespons, sundhed og fødevarekvalitet / råvareforbrug, miljø og spild samt økonomiske og praktiske aspekter
- Interventioner gennemført på 6 outlets til måling af forbrugerrespons
- En undersøgelse af motivation og barrierer for at deltage i nøglehulsordningen for en bred gruppe af spisesteder